Kriget i Skåne – del 2

Min förhoppning att kunna skanna in hela Arthur Stilles bok ”Kriget i Skåne 1709-1710” till idag har inte infriats. Jag har fått påsken förstörd av sjukdom och dessutom underskattade jag hur lång tid inskanningen tog (det var ett tag sedan senaste gången jag gjorde det här).  Följden av detta är att jag bara har hunnit skanna in halva boken. Att bli klar med boken till nästa vecka framstår därmed som alltför optimistiskt och jag siktar därför på två veckor tidsåtgång för den andra halvan av boken.

Innan boken är inskannad i sin helhet är inget kapitel länkat från hemsidan. Men de som läser bloggen redan nu läsa den första halvan av boken:

Förord

  1. Danska krigsförberedelser
  2. Svenska krigsförberedelser
  3. Landstigningen. Den danska hären under fälttågets första veckor
  4. Förhållandena på den svenska sidan under fälttågets första veckor
  5. Den danska frammarschen och fälttåget i östra Skåne och Blekinge
  6. Den nya svenska härens uppsättande och frammarsch
Det här inlägget postades i Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *