Kriget i Skåne 1709-1710 av Arthur Stille

För två veckor sedan nämnde jag att jag har ett antal böcker om den karolinska tiden som jag tänker skanna in och publicera på hemsidan.  Den bok står först på tur framgår av rubriken. Den gavs ut 1903 men är fortfarande standardverket för krigshändelserna i Skåne under stora nordiska kriget. Eftersom författaren dog 1922 har upphovsrätten gått ut med bred marginal.

Idén att skanna in boken kom när jag lånade den i samband med arbetet med sidorna om uniformerna i slaget vid Helsingborg.  Det är min förhoppning att bli klar med inskanningen nästa vecka. För dem som har hittat hit kan jag dock erbjuda ett smakprov på det som komma skall. Nämligen förordet och de två första kapitlen:

För övrigt har jag nu länkat till bloggen från alla sidor i Karoliner-delen. Det har skett på bekostnad av länken till gästboken. Eftersom inläggen på bloggen än så länge uteslutande handlar om stora nordiska kriget är det ingen brådska att länka till bloggen från de övriga sidorna.

Det här inlägget postades i Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *