Kunglig Majestäts livgarde till fot

Ja, då är sidan om Livgardet äntligen klar… eller snarare halvklar.  Just nu innehåller den bara historik om Livgardets organisation, rekrytering och vilka slag det deltog i. Det är min tanke att även beskriva Livgardets fanor och uniformer. Men det hann jag inte med denna gång så det får vänta till ett senare tillfälle.

Idén att skriva om Livgardet kom i december då jag höll på och samla material om grenadjärer och lånade Folke Wernstedts bok om Livgardets historia. Det fanns så mycket fakta i den boken att jag ville passa på och skriva en sida om Livgardet samtidigt som jag höll på med sidorna om grenadjärerna. Nu blev det inte så och arbetet sköts upp gång på gång tills det inte längre var möjligt att omlåna Wernstedts bok och jag var tvungen att lämna tillbaks den till biblioteket. I sista stund antecknade jag vad jag kunde och det resulterade en vecka senare i den här uppdateringen.

Det är naturligtvis min förhoppning att kunna skriva sidor om alla regementen. Men det kommer att ta väldigt lång tid. I första hand kommer jag att prioritera de regementen som är representerade i min tennsoldatssamling. Uppläggen för dessa regementens sidor kommer inte heller att vara lika ambitiösa som för Livgardet som var det allra främsta regementet i den karolinska armén (med undantag för den lilla drabantkåren).

Det här inlägget postades i Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *