Tennsoldatsgalleriet uppdaterat

Det var på håret men jag hann bli klar medan det fortfarande var söndag. Nu finns alla mina tennsoldater med sitt nuvarande utseende redovisade på hemsidan:

http://www.tacitus.nu/karoliner/tenngjutning/ 

En uppdatering som jag gjorde tidigare i veckan var sidan om Nordisk politik. Med anledning av årets val i Finland och Danmark uppdaterade jag diagrammen och tabellen.

Det här inlägget postades i Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

3 svar på Tennsoldatsgalleriet uppdaterat

 1. Mikael Andersson skriver:

  Fina bilder. Vad härligt att se alla soldaterna samlade för ”parad”.
  Jag ser fram emot bilderna på Livdrabantkåren (om du orkar och hinner)
  Dina sidor och bilder är en stor inspirationskälla för mig personligen och jag vet att andra håller med mig. Vilken av Humbrols blåa färger passar bäst till Livregementet till häst?

 2. Örjan Martinsson skriver:

  Drabanterna får du tyvärr vänta med att se tills nästa sommar. De enda nya tennsoldater som kan komma innan dess är de åtta ryttare som jag lät gjuta för att göra slut på min burk med ”German Cam Black Brown”. Men dessa kommer att bli östgötar så att min stora östgötaskvadron blir exakt 50 man stark. Och jag kommer inte att måla färdigt dem förrän efter årsskiftet.

  Livregementets rockar har jag målat med Humbrol 89. Om det är den bästa färgen ska jag låta vara osagt. Humbrol beskriver färgen som ”Middle Blue” men i mina ögon råder det ingen tvekan om att den är ljusblå, vilket är den nyans Livregementet ska ha haft på sina rockar.

 3. Mikael Andersson skriver:

  Jag tackar för informationen. Då har man något att se fram emot under den mörka tiden och under våren. Hoppas att du orkar komma med jämna inlägg här på bloggen om färger och uniformsdetaljer till oss andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *