Nya tennsoldater

 

Jag skrev visserligen tidigare att inga nya tennsoldater var att vänta förrän i december, men när jag gick igenom allt som behövde göras insåg jag att det skulle bli alldeles för jäktigt ifall jag väntade till julledigheten. Istället påbörjade jag arbetet redan i början av september men med en lägre intensitet än vad jag brukar ha. Någon fast tidsplan finns inte utan jag gör lite grann då och då när jag får tid över.

 Den första omgången blev klar idag och omfattar pistolskjutande ryttare och pukslagare som ska ersätta första ledet i min vladimirska skvadron. I förgrunden finns även fyra pistolskjutande pikenerarna som ska ersätta pikenerarna (och en musketerare) i min bataljon som tillhör det Preobrazjenska gardet. Jag har slutat vänta på att Prince Augusts nya formar ska komma ut och istället använt mig av den äldre Holger Eriksson-formen Nr. 46 för att göra ryska pikenerare (som stod uppblandade bland musketerarna i första ledet och inte koncentrerade i mitten). Risken är att de utlovade nya formarna slutar på samma sätt som med formarna Nr. 907, 908 och 909 som var planerade men aldrig blev av.

I bakgrunden står en mängd ryska musketerare som är avsedd för min stora ryska bataljon. Det är första steget i en omfattande ommöblering som går ut på att ersätta de 16 befintliga pikenerarna (från form 911) med sådana från form 46 och placera dem alla i första ledet. För att inte få överblivna knästående musketerare har bataljonen dessutom blivit utökad samtidigt som den släppt folk till en bataljon tillhörande Semjonovska gardet som är under arbete.

Det här inlägget postades i Tennsoldater. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *