Revidering av sidorna om Sachsarna nästan klart

Slaget vid Düna av Daniel Stawert

Tempot på arbetet med hemsidan har gått ned och jag har ännu inte bytt ut alla uniformsikoner på sidorna om den sachsiska armén. Kyrassiärerna hann jag inte göra idag, men resten är klart inklusive en revidering av texten (sedan ska jag förstås byta ut ikonerna på fältslagssidorna samt ändra de engelskspråkiga sidorna också). Det är framförallt information om den sachsiska arméns organisation som har utökats så till den grad att den har fått en egen sida.

Revideringen av texten syftade till att se till att all information i Daniel Schorrs artikel om den sachsiska armén ska finnas på min hemsida. Daniel Schorr hade en gång en hemsida som var en riktig guldgruva för den som var intresserad av stora nordiska kriget. Men han beslöt av en outgrundlig anledning att lägga ned den 2010. Senare begärde han också att allt innehåll som var lagrat i Internet Archive skulle tas bort där med så att ingen skulle kunna hitta hans artiklar på internet. Nåväl, nu finns all information i den sachsiska artikeln på min hemsida med undantag för kapitlet om fanor och standar. Det sistnämnda ska dock också inkluderas i framtiden även om det kan dröja tills det blir av. Det kommer då att ingå i ett större projekt om just de olika arméernas fanor och standar i det stora nordiska kriget.

Men som jag nämnde har tempot gått ner på hemsidan och jag är även intresserad av att göra andra saker än att arbeta med hemsidan i år så ambitionsnivån kommer nog att skruvas ned. Jag får nog vara nöjd om jag blir klar med alla uniformssidorna under det första halvåret så att jag kan ägna det andra halvåret åt den historiska atlasen. Planen att fullborda artikelserien om stora nordiska krigets diplomati kommer därför med största sannolikhet att inte hinnas med i år.

Det här inlägget postades i Statusrapporter, Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *