Valdagen

Det här är inte en politisk blogg och det är inte meningen att den ska bli det heller. Men jag råkar vara politiskt aktiv och har idag annat att tänka på än den ädla konsten att måla tennsoldater.

Trots att jag är 30 år kandiderar jag för mitt partis ungdomslista i kommunalvalet. För inom politiken räknas man tydligen som ungdom fram till och med 35 års ålder. Så jag kommer nog att kunna kvalificera mig för ungdomslistan även i nästa val. Fast om jag skulle bli invald i kommunfullmäktige skulle jag bli väldigt förvånad eftersom jag befinner mig på behörigt avstånd från valbar plats. Ja, det är inte ens säkert att ungdomslistan får något mandat överhuvudtaget.

Idag kommer jag iallfall att stå utanför en vallokal i några timmar och dela ut valsedlar. Sedan kommer jag att följa valvakan med min familj. Som den politiknörd jag är kommer jag att följa resultatet noga. Men jag måste erkänna att jag i detta val har haft svårt att bli riktigt engagerad  när partierna och blocken är mer lika varandra än någonsin tidigare samtidigt som blockpolitiken aldrig har varit mer cementerad. Det är som om valet bara handlar om vilka som ska sitta vid makten och inte om vilken politik som ska bedrivas.

Det har faktiskt blivit så att jag lite grann hoppas att sverigedemokraterna blir invalda. Inte för att jag på något sätt sympatiserar med deras politik utan för att det skulle tvinga fram ett blocköverskridande samarbete. Jag har själv varit med om ett blocköverskridande samarbete när jag satt i olika nämnder i min hemkommun. Det var då härligt att uppleva hur snabbt man övervann sina fördomar mot de traditionella motståndarna och hur lätt det var att samarbeta med dem. Men den tiden är nu förbi eftersom moderpartierna satte så starkt press på de deltagande borgerliga partierna att avbryta samarbetet och bilda en borgerlig allians.

Argumentet på riksnivå att alliansen var nödvändig för att förhindra ett ständigt socialdemokratisk regeringsinnehav hade ingen motsvarighet i min kommun eftersom där skulle en allians snarare garantera moderaterna en ständig majoritet. Men en allians bildades likväl. Så nu har vi en situation med cementerad blockpolitik även på lokal nivå som gör att de flesta kommuner i praktiken är enpartistater där maktskiften inte är möjliga. Detta trots att partierna i de olika blocken på lokal nivå ofta kan ha mer gemensamt med motståndarpartierna än med sina koalitionspartier.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

3 svar på Valdagen

 1. Ulf skriver:

  Det är bättre när blocken tvingas samarbeta, än att borgerligheten styr helt ensamma. Så långt har du rätt. Sen var det fel sida som vann. Men som vanligt – det är folket som röstat. De är de sanna vinnarna.

 2. ulf skriver:

  Sveriges sista krig ingick alla i napoleontidens storkrig. Följden blev att Finland förlorades och Norge tvingades in i en union med Sverige. Den unionen upplöstes sedan utan strid 1905 och Sverige fick sina nutida gränser

  Att sverige inte förblev en stormakt mera än i huvudet hos våra politiker som man ofta hör tala om hur ”viktiga” och ”respekterade” dem är för ”oss vanliga” svenskar för i deras värld och hos många svenskar finns en tro på att vi är såååå betydelsefulla och vi är så respekterade för ”vår” utrikes politik.

  Det jag vill säga avslutningsvis är att ett land som jag var så stolt över som vårt Sverige var svårt att vara i hjärta och själ en gång i tiden om man bortser ”vissa” fläckar av ”skit” jag haft svårt förbise hur ”neutral” smakar illa när jag på hur tyskland kunde härja och vara mot danmark, norge , och andra med vår malm och våra andra resurser såsom luftrum, järnväg, och med Socialdemokraternas intsällning inom partiet och dess beundran av hitlers parti och den nertystade sanningen om det partiets rasbilogiska institut och dem ”forskare” dem hade som reste flitigt mellan Stockholm och Berlin för att ”lära” ,

  Att segraren skriver om historien och suddar bort det dem vill är otroligt uppenbart när man läst böcker om detta parti och det som hände under dessa år och att tvångskastrering förekom enligt lag i Sverige mellan 1932-1975 på 60.000 människor, på allt från ”missbildade” till ”smutsiga” mindre ”värda” och svaga ”värderingar” medmera.

  Idag är knappt någon som vet vad som förekommit inom detta parti som vill framstå som så ”perfekt” och det lyckas inte ens trots dem riktigt mörka åren ”glömts” bort och det som syns är 40 års nedgång och alltmera bananrepulika förhållanden där vi svenskar gärna skall bara hålla käft och vara glad för att dem tillsammans med åren sammanväxt till ett ett parti till sju som sedan olof palme la på locket och med åren varit allt svårare att lyfta på och tala om i vårt land, att dem inte ens begriper att dem själva skapat SD och det ”hat” den olust många av oss känner för vad vi ser sker och skett med vårt land, dt är dom för dumma att ens fatta.

  så vad vill jag säga?

  Jo från att var ett barn och ”lärt” mig och sett och kännt ett visst förakt för Danmark och dess folk, så kan jag säga att från ha kännt ett ”starkt” ogillande, så känner jag att det enda som jag känner sant och riktigt om Danmark är att en ”idiot” uppfunnt ert språk, och ert räknesätt, så är det det enda jag ”ogillar”

  från förakt till att inse att jag får snart vara glad om man kan få flytta till Danmark för att ni är dem som fattar vad livet går ut på och vad ett land och ett folk är och för vem och vilka det land man lever i är något man kan älska och vara stolt över utan att känna att man är ”rasist” och att sverige är ”skit” och skall man leka med tanken jag själv kom fram till i en slutsats för några år sedan när denna ”självutrotnings mentalitet” och vad dessa POLITISKT KORREKTA galningars väg en dag kommer att innebära, så är det att leker man med tanken om den stora beundran Socialdemokrater och alla andra partier utom kommunisterna möjligtvis kände så har vi nu kommt n på en politisk bana och väg, retorik och beteende där ”svenskar som säger nej och gör ”motstånd” behandlas och som dem ”oliktänkande” i hitlertyskland” utan att nån ens ser det uppenbara i att ”hetsa” svenskar och ”oliktänkande” som inte är ”normala” och skall ”bort” dem som tänker som dem är många men få vågar visa att dem är ”judar” längre (svenskar.)

  Så med det faktum att malmö och stora delar av götebor och stockholm inte är det minsta svenskt varken med invånare och i kultur och språk så har immigrationen som rent befolkningsmässigt bara i malmö kommer at med det antal barn som födds och det stora antal muslimer och ”annat” som växt så starkt på något årtioende att inom att nu när det går fortate och fortare att statistiskt sett, att med denna undergångs politik in absurdum att innebära att HITLERS PLAN OM DEN SLUTGILTIGA LÖSNINGEN ”FÖRINTELSEN” av judarna har om anser den igenom det som sker i Sverige med folk med ”fel” åsikter, bara för att dem säger nej, vi vill inte, att innebär att dessa ”judar” (svenskar) blivit så utsatta att det finns snart inga andra vägar än höger vänster om för vårt land till något som måste bli mer än ”prat” för annars vad blir ”stormakts sverige” och dessa ”svenskar?

  jo vi blir hitlers slutgiltiga lösning på oss själva.

  Självutrotning.

  Och än vad man anser om SD och dess politik och vad dem anser, så kan man inte blunda.

  Så vad finns då kvar för en fd danskhatare som blivit ett fan av ert folk er nation och er sammanhållning som nation att göra mera än att lära sig parat som n ”lobotomerad” och söka asyl i Danmark?

  ja inte f-n vet jag möjligtvis konstatera at om inte det vänder nu i politiken och ”planen” bryter samman vårt land radikaliseras och nationaliseras lite för ”mycket” på några år, det är att se hur SD blir en parameter av ”jude” hetsen mot dem, och vi blir ett land med svenska terrorister och inbördeskrigliknade situationer man ser idag bara man ser hur likheten är slående mellan dem mot oss vi emot dem allla mot alla upplösning och undergång.

  sista striderna och terrististiska svenskar blir längst upp i norr ute i skogen i det vi svenskar nu löst upp och hade enligt denna princip byggt upp sveriges försvar i modern tid efter andra världskriget.

  Gerilla krigsföring

  Sista steget, är när extremism blir en del av vapnet

  Terrorism är då allt man har.

  såg en bild tagen i kamerans absoluta ungdom.

  3 indiander utanför sitt tält beväpnade och den känsla bilden ger är en del av den realitet som kom att bli nordamerikas indianers början på slutet.

  1492 angör ”upptäcker” Columbus Amerika om man ”bara” bortser och glömmer några Vikingars upptäckt och besök långt tidigare av detta land och dess indianer.

  Detta foto visar 3 indiankrigare med gevär poserande utanför sitt tält, och vad många indiankrigare valde än hur undrlägsna dem var att göra det var att strida om så ensamna mot 100 män med gevär och sablar och gå stridande in i döden som ett tankexspriment kan man se likheter med deras ”fighting terrorism since 1492” som vi har här, serma det man borde när morden i förorterna där mord makt gränser och har rädlan som vapen fördriver dem sista svenskarna som nu allt oftare sägs rakt i en desperat protest, det är väl då man kan se följderna av urspårad ”immigration” bli ett kvarter, två kvarter tre kvarter, och till slut är södertälje som nu kollonisation, det är inte sverige för ingen pratar svenska, allt är osvenskt, och det idiotkorkade politiska broilers sprungna ur undomsförbunden i ett tidevarv i en tid där det viktiga blev att säga vad som helst göra vad som helst och rida på den stora massans infödda välvilja sedan ganska många goda år, som om mona muslim, fredrik reinfeldt och det som nyss var ett fåtal blev alles partien total, nyadeln var född och att få makt var det enda viktiga sen om man svikit och skitit på majoriten 200 ggr och omtalar sitt land med ord som ” USA var först på månen, men inte tillhör månen USA för det, Så vem kan då säga att Sverige tillhör svenskarna, och snacka skit om svenskar sitt egen bakgrund sitt eget folk och sitt land är ju något det finns massor av exempel på under senare år och att hylla ”mångkulturen” och som Reinfeldt inför valet 2006 åka till rinkeby och tala till invadrae och säga tack vare er är vi inte bara barbarer utan har fått ta del av kultur.

  Så lätt det ganska så exakt.

  Att som Mona Muslim säga att till ett turksiskt ungdomsförbund som helt är fiansiera av svenska skattemedel att det är så härligt att se lite annat som betyder mera och är mera än sveriges icke folk och icke kultur, vad har vi det är pinsamt med smågrodorna och spriten på midsommar…

  sen for reinfeldt på nån snacka in turkiet i eu turne till nån satans byhåla där dem emigrerat i massor från sin efterblivna nation och äsneridar by till sverige i sån mängd att nära anhörig hit och ditt blivit stadsdelar i stockhom med turkar från samma by med samma efternamn.

  själ anser jag att reinfeldt är dummare än tåget som inte fattar vad svenskar anser om en stadsminister åker till en efterbliven ort i turkiet och tackar att 500 ur familjen ”larsson” byggt Sverige.

  Det är helt otroligt hur korkad eller hur korkade vi svenskar är och för att dessa politiker tävlar i att spy och snacka skit om oss vårt land och v den överväldigande majoriten som betalar in skatt i en sån mängd eftërsom jobben är hos oss så undra man, å fan är det dem som byggt sverige.

  vad fan gjorde svenskarna innan dem kom?

  vem körde taxi? vem städade, vem var busschaufför?

  och vem fan la grunden sveriges välfärd på 20-30-40-50 talet det var svenskar

  vem var det som rallade järnväg som en slav när järnvägen byggdes i vårt land för piss och inget i lön, långt innan grävmaskiner och mer än skit och dynga fanns som hjälpmedel och lite brännvin på helgen, varför fanns det hos mina förfäder folk som jobba som slet barnarbetare som slavar? , varför var min mamma sjukbiträde som 12 åring på söder sjukhuset och hade åkt direkt efter den fina folkskolan på 7 år där barnarbete och hårt slit var en del av VANLIGT FOLKS LEVERNE OCH VARDAG bildning i skolan.

  att som hon direkt ta tåget till stockholm och få ett jobb som sjukvårdsbiträde och utan pengar bli och ingen mat få i magen på en vecka, tills den kontanta veckolönen skulle komma utan att vare sig stjäla, väskrycka åldringar, bränna bilar i bostadsområdet, eller stena polis, ambulans och brandkår, eller ens samla ihop ett gäng som idag när dem som ”det är så synd om” rånar svenskar på mobilen så är det för det är såååååå synd om dem och det enda man gör och gjort som mona fredrik och andra välkända och okända poltiska missfoster det är att snacka skit om stt eget land och folk, så fort nån säger det minsta om vad kostar det? eller anser det vara märkligt att 99 av 100 ensakommande ”barn” som man sett bilder av i tidningen inte ens är på dem barnen, som 3-6 år max nej det man kallar BARN är påstådda 12 åringar som ser ut som 20 och och 18 åringar som ser ut som 25-30 åringar eller mer ibland, till och med gråhåriga barn har förekommit.

  I norge det rasistiska landet har man genom kontroll av tänderna och liknande kunnat fastlå att det är mycket märkligt men om inte ALLA ljuger om sin ålder så är somalier helt unika och åldras helt annorlunda än alla andra.

  Och så ÄR MAN SÅ DUMMA I HUVUDET ATT MAN INTE FATTAR VARFÖR SD KOM ATT BLI BÅDE STÖRRE ÄN BETYDLIGT ÄLDRE PARTIER I MITT MINNE ÄR DEM NUMMER 3? eller 4?

  ATT SOM POLITIKER PRATA OM RASISM NÄR MAN ÄR DET STÖRSTA HATOBJEKTET SJÄLV ÄR UPPENBAR BRIST SJÄLKÄNNEDOM OCH DET FAKTUM ATT HANDLING OCH KONSEKVENS OCH VILKA FÖLJDER DET FÅR FAKTISKT HAR BETYDELSE.

  att som ”argument” ha rena vuxenmobbningen” i riksdagen är ok, men fan ta mobbare i skolan.

  Att inte inse att om man har ”argument och skall bemöta dem med ”fakta” men mest hånar, förlöjligar, yrar ”främlingfienlighet”

  ett ord man uppfann när varken rasist eller nazist var överenstämmande.

  att säga att säga allt fult, elakt, och oförklaligt och hånfullt man tänkas kan
  och sen undra varför svenskarna ”ser något annat? oc till och påstår att det unga arbetlösa män utan utbildning”

  snacka om att ha grävt sin egen grav.

  ser man inte sanningen som svensk så är det väl dags nu.

 3. Henrik Andersson skriver:

  Ha ha ha! Trettio årig gubbe är med på ungdomslista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *