Törnrosasömnen är snart över

Aktiviteten på den här bloggen har varit låg under detta år och helt obefintlig de senaste månaderna. Men detta ska inte tolkas som att bloggen har dött sotdöden utan det är bara ett uppehåll under vilket jag har prioriterat andra saker än min hobby.

Nu har jag dock återigen börjat engagera mig i min hemsida och det som sker just nu är att jag begärt in offerter från olika webbdesignbyråer. Hemsidan är i behov av en renovering och en ny plattform som ska göra det enklare för mig att publicera texter och underhålla dem. Detta arbete överstiger dessvärre min kompetens med rejäl marginal och därför är jag tvungen att anlita ett proffs.

Exakt när renoveringen blir klar vet jag inte eftersom det beror på vilka svar jag får på min förfrågan. Men när webbdesignern har avslutat sitt arbete så blir det min tur att genomföra ett omfattande arbete med att överföra innehållet från de gamla sidorna till den nya plattformen och även delvis revidera sidorna. I bästa fall kan jag inviga ett sprillans nytt Tacitus.nu någon gång under vintern, men det kan mycket väl dröja längre än så. Vi får helt enkelt vänta och se.

Bloggen ska däremot inte behöva vänta ända tills hemsidan är klar innan den vaknar ur sin törnrosasömn utan jag ska redan nu försöka återvända till det gamla tempot med ett inlägg varje vecka, åtminstone medan det är webbdesignern och inte jag som arbetar.

And now for something completely different

För den som har törstat efter mer information om historia på den här bloggen så kan jag tipsa om en väldigt intressant artikel som jag läste nyligen. Den handlar om sydstatsheneralen Robert E. Lee som har fått ett oförtjänt gott rykte i USA och som författaren vill ta glansen ifrån:

The Myth of The Kindly General Lee

Det här inlägget postades i Statusrapporter. Bokmärk permalänken.

5 svar på Törnrosasömnen är snart över

 1. Henrik Andersson skriver:

  Vad är viktigare än tennsoldater?

 2. Henrik Andersson skriver:

  Sover Törnrosa?

 3. Örjan Martinsson skriver:

  Ja, tills vidare gör jag det. Det visade sig vara svårare än väntat att hitta webbdesignbyråer som var villiga att åta sig uppdraget. De flesta verkar fungera enligt löpande band-principen och leverera standard-hemsidor till småföretagare. Det var frustrerande att hela tiden kommunicera med folk som inte har bemödat sig att läsa de två A4-sidorna där jag hade beskrivit vad jag ville.

  Det blev till slut en färdig plattform för min hemsida, om än inte riktigt som jag hade tänkt mig. Den blev klar för ett par veckor sedan men jag har inte haft tid att börja arbetet med att föra över innehåll. Och det kommer att ta tid för det är inte bara att ”klippa och klistra” utan det blir ett helt annat sätt att redigera mina sidor.

 4. Hans Jacobsson skriver:

  Hej
  Dina noteringar och funderingar är saknade. När finns det chans att att du är igång igen?
  Med vänlig hälsning
  Hans Jacobsson

 5. I bästa fall under hösten. Nu under sommaren kommer jag inte alls ha någon tid över dessvärre.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *