Prince Augusts formsortiment

Jag har fått en tidig julklapp av Hans Jacobsson. Med anledning av mitt blogginlägg för två veckor sedan om Prince Augusts 900-serie så skickade han ett egenhändigt kompendium om Prince Augusts formar som täcker in perioden 1958-98. I den skildras hela Prince Augusts historia och årtal för tillverkningen av varje enskild form anges.

Av denna kronologi framkommer att de första fyra infanteriformarna kom ut 1986. Form 905 plus kavalleriet och de fyra första artilleriformarna kom ut 1987. Resten av artilleriformarna (kusk, draghästar och draganordning) kom 1988. Sedan avslutades serien med formarna 906, 910 och 911 som kom ut 1989. Därefter var det dags för motståndarformarna varav sex stycken annonserades ut för förbeställning redan 1990. Men av detta blev det bara tre formar 1992 innan Prince August slutade att utveckla serien. Det skulle dröja till 2011-2012 innan fler formar i 900-serien tillverkades

Nedan följer en tabell med en kort sammanfattning av Prince Augusts sortiment som är baserad på informationen i Hans Jacobssons kompendium med tillägg av vad som har kommit efter 1998 (jag har inte tagit med specialformar som till exempel kylskåpsmagneter och julgrejer):

Prince Augusts serier

 I gul bakgrund serier i skalan 40 mm, i rött skalan 54 mm och i blått 25 mm.

Det här inlägget postades i Prince August. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *