Bloggtips

Jag hinner inte skriva något längre inlägg idag så istället passar jag på att tipsa om andra bloggar som kan vara intressanta.

Först ut är The Great Northern War.  Mannen bakom den bloggen är ingen mindre än Bengt Nilsson som ofta har delat med sig av sina kunskaper i kommentarerna till mina blogginlägg. I sin egen blogg plockar han fram intressanta notiser från källorna om det stora nordiska kriget.

Sedan har Vlad Velikanovs blogg Oderint Dum Probent som jag har tipsat om förut men som förtjänar att nämnas en gång. Den presenterar fakta om flera olika krig under 1600- och 1700-talet men med tonvikten på rysk militärhistoria.

Bland bloggar som handlar om tennsoldater så är Steve Metheringhams blogg Lace Wars of Tin av stort intresse eftersom den innehåller senaste nytt om Prince Augusts satsning på sjuårskriget. Jag tipsade om den redan för en dryg månad sedan, men jag tror inte att jag har tipsat om nästa blogg tidigare, Nämligen Scheck’s Zinnsoldatenkriege. Även denna blogg handlar om 40mm-figurer som utkämpar sjuårskriget. Men dessa figurer är fantastiskt välmålade och presenteras i otroligt välgjorda diaramor. Fotografierna av allt detta är i sin tur lika skickligt gjort och man får stundom känslan av att det är riktiga slagfältsscener som någon tidsresenär har fotograferat.

Slutligen så sitter jag på ett antal andra blogglänkar som jag samlade ihop för några år sedan när jag sökte efter bloggar som handlade om just Prince Augusts figurer. Innehållet är ganska blandat och inte alls uteslutande om Prince August. Men ibland hittar man intressanta inlägg om hur man till exempel kan konvertera olika Prince August-figurer.

Det här inlägget postades i Litteratur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *