Nytt målningsuppdrag

Ännu en vecka har gått och denna gång har barnkalas och EU-val distraherat mig från hobbyn. Lite målning har jag dock hunnit med. Upprinnelsen till det är att min brorson Calle, en av de mest destruktiva ungar som jag har lärt känna, för ovanlighetens skull hade visat intresse för något konstruktivt. Efter att i vanlig ordning ha förstört möbler med en hammare (en gammal bänk som hans föräldrar har gett honom tillstånd att demolera så att han kan få utlopp för sin förstörelselusta under kontrollerade former) så hittade han staketpinnar och fick då idén att han skulle använda dem till att sätta upp skyltar. Med hammare, staketpinnar och en hink med spik gick han bort till en allmänning och försökte spika upp sina skyltar på ett träd. Fast han var lite för liten för att på egen hand kunna spika upp skyltar. Jag ville dock uppmuntra hans övergång från ligist till hantverkare så jag spikade upp skyltarna åt honom. Sedan målade jag även texten på dem helt i enlighet med hans instruktioner.

SAM_0540

Som målare utvecklas man hela tiden och från den här episoden lärde jag mig att röd färg på brun botten inte syns så bra. Det ska dock stå ”HEM TILL FARMOR”.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nytt målningsuppdrag

  1. Henrik Andersson skriver:

    Nu blir det inte målat några soldater på ett tag för färgen har tagit slut!

  2. Örjan Martinsson skriver:

    Som tur var det inte min egen färg som jag använde. Jag lånade ungarnas akrylfärg som i bästa konstnärsstil kom i tuber som man pressade ut på en palett.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *