Nytt utseende på bloggen

Bloggen har fått ett nytt theme som har gett den ett mer tilltalande utseende och  gjort den mer läsvänlig. Textstorleken är nu större och sidorna är bredare så att jag nu får plats med större bilder. Tidigare använde jag default-versionen av WordPress där jag bara kunde ändra färgerna men inget annat. Nu har jag dessutom en bild på suídhuvudet som visar vad bloggen handlar om.

En bild på sidhuvudet har jag länge önskat mig, men jag är inte särskilt tekniskt lagd så det var först nu som jag listade ut ett sätt att göra det möjligt. Redan från början fanns det visserligen themes som man kunde välja och som tillät bilder, men bara dem som ingick i själva themet och jag var inte så intresserad av generiska naturmotiv.  Nu gick jag dock in manuellt i fil-hanteraren och bytte ut en av dessa generiska naturbilder med min egen. Jag skulle nog ha gjort detta för länge sedan och möjligen finns det ännu enklare sätt men jag är som sagt inte så kunnig på detta område.

Bilden som jag lade till är den som jag använder på startsidan till hemsidans karoliner-del. Proportionerna stämmer dock inte överens med wordpress-temat så den har blivit utdragen sidleds och något tillplatted i höjdled vilket förklarar det suddiga intrycket. Men bilden är bara provisorisk tills jag får tid över till att ställa upp mina tennsoldater i någon lämplig stridscen och fota dem. Detta var emellertid något jag hade tänkt göra redan i fjol och det är fortfarande inte gjort så det kan nog dröja ganska länge innan det blir av.

Något som dock kommer att bli av redan nästa veckan är nymålade tennsoldater och det är inte som ni kanske har gissat, marscherande tennsoldater. Jag sysslar aldrig med bara ett projekt i taget, det är ju därför som de tar så lång tid för mig att bli klara…

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *