Ny karolinsk armé under upprustning

De 100 tackor gjutmetall som jag beställde från Prince August kom för ett tag och jag har ägnat ledig tid åt att gjuta nya tennsoldater. Jag har nämligen bestämt mig för ett riktigt ambitiöst projekt. Fjolårets nya pikenerarformar ledde till att jag bytte ut ett stort antal marscherande pikenerare som nu står sysslolösa. Tillsammans med musketerare skulle dessa räcka till sex marscherande  Poltava-bataljoner utöver de tre kompletta marscherande bataljoner som jag redan har. Så min idé är att återskapa de kolonner som skulle marschera förbi de ryska redutterna. Eftersom dessa bestod av sammanlagt 18 bataljoner så är det inget litet projekt. Det är dock min fromma förhoppning att kunna bli klar nästa sommar.

De tennsoldater som jag har gjutit hittills består av musketerare som nästan räcker till sex bataljoner samt nästan alla trumslagare, fanbärare och officerare som jag behöver. Räknar man även in de färdigmålade tennsoldater som jag hade innan jag började gjuta så har jag redan gjutit mer än hälften av det jag behöver. Gjutning går dock fort, det är målningen som tar tid, väldigt lång tid…

Jag har emellertid inte bara ägnat mig åt upprustning av min tennsoldatsarmé. Vissa figurer har drabbats av brutal nedrustning. Figurerna på bilden ovan har ni sett för sista gången eftersom de är figurer jag gjorde innan Prince August lanserade nya formar med just de poser som jag var ute efter när jag gjorde dessa.  Då det går att ersätta dem med bättre tennsoldater har jag bestämt mig att smälta ned och bara behålla karpuserna som jag behöver till mina marscherande bataljoner.

Det här inlägget postades i Tennsoldater. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *