Jag har 1322 tennsoldater

Årets räkning av mina tennsoldater har resulterat i summan 1 322 tennsoldater. Jämfört med föregående års 1173 tennsoldater är det en ökning med 149 tennsoldater, och då har jag har även smält ner tre tennsoldater i år. Fjolårets ökning var på samma nivå (150) så det verkar som jag håller ett stabilt tempo på nästan en ny tennsoldat varannan dag. Men produktionen är förstås ojämnt fördelat under året och det mesta sker på sommaren. Under vintern brukar jag även gjuta en hel del tennsoldater men då brukar det också dröja långt in på vårkanten innan jag hinner måla klart dem.

Hösten är däremot en årstid då tenngjutningshobbyn får vila och den här hösten är inget undantag eftersom det är så mycket annat som upptar min tid då. Faktum är att det ser ut att dröja ytterligare några veckor innan jag kommer att kunna uppdatera tennsoldatsgalleriet med årets nyförvärv.  Teknikstrul har förhindrat mig från att genomföra det under den lucka som jag hade tillgänglig och den här gången har jag bara mig själv att skylla. När kameran var kopplad till datorn råkade jag snubbla på sladden och kameran kraschlandade på golvet. Alla bilder blev därefter suddiga så jag var tvungen att köpa en ny. I ett exempel av ”snålheten bedrar visheten” valde jag att beställa en riktigt billig kamera på nätet, men när den väl anlände visade det sig vara helt omöjligt för mig att få några skarpa bilder med den. Jag vet inte om det berodde på en usel kamera eller på en usel fotograf (förmodligen lite av båda). Hursomhelst kände jag nu att jag inte hade något annat val än att bege mig till en fysisk butik och köpa en ordentlig kamera. Jag tog följande panoramabilder av min tennsoldatssamling för att testa min nya kamera:

Det här inlägget postades i Tennsoldater. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Jag har 1322 tennsoldater

  1. Henrik Andersson skriver:

    Ha den äran!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *