Ny bok av Lars-Eric Höglund

Åtta år har gått sedan Lars-Eric Höglund avslutade trilogin om det stora nordiska krigets fanor och uniformer, men nu kommer han snart ut med en ny uniformsbok som täcker in uniformer och fälttecken från Karl Knutssons till drottning Kristinas tid. Omkring den 15 april väntas boken bli leveransklar och det går redan nu att förhandsbeställa den på Acedia press hemsida.

Med tanke på dagens datum så är det kanske någon som funderar på ifall detta verkligen är sanning. Och förra året blev jag ju lurad av ett ”nyhetsbrev” från Prince August som jag vidarebefordrade på den här bloggen. Men den här gången finns det ingen anledning till oro. Jag fick nyheten om boken via mejl för tre dagar sedan och Höglund har dessutom redan för ett och halvt år sedan kommenterat i den här bloggen och berättat att han arbetar på en bok om vasatiden.

Om boken säljer bra kommer Höglund även att publicera en bok om Kar X Gustavs uniformer. Tillsammans med Höglunds tidigare böcker om stora nordiska kriget och skånska kriget skulle han därmed ha täckt in hela stormaktstiden.

Jag kommer så småningom att köpa den nya boken. -Men just nu är jag på jakt efter böcker om en annan tidsperiod och andra länder än Sverige. Att hitta litteratur som ger detaljerade uniformsuppgifter för arméer under 1600-talet och tidigt 1700-tal är dock inte lätt. Sanningen är den att vi svenskar har all anledning att vara mycket tacksamma för att vi har en sådan person som Höglund som letat i arkiven efter alla dessa små ”oviktiga” detaljer och gjort dem så lättillgängliga. Andra länder är inte lika lyckligt lottade.

Det här inlägget postades i Litteratur. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ny bok av Lars-Eric Höglund

  1. Henrik Andersson skriver:

    Hans böcker gillar jag starkt. Och det är inte bara uniformer han tar med utan även lite regementes och fälttågs historik.

    Har du adressen till hans hemsida?

  2. Örjan Martinsson skriver:

    Adressen är: http://www.acedia.se/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *