Sachsiska kavalleriets uniformer

Jag har nu kompletterat förra veckans uppdatering om den sachsiska armén med en sida om kavalleriets uniformer:

http://www.tacitus.nu/karoliner/armeer/sachsen/kavalleri.htm

Jag har även lagt till lite information om den sachiska arméns organisation  i både kavalleri- och infanterisaidan. Sidan om den sachsiska arméns fälttåg har fått en del småfix och en längre inledning med historik om den sachsiska arméns insatser.

Det som nu återstår är information och bilder på sachsiska fanor och standar. Men arbetet med det kommer att bli mycket mer tidskrävande än sidorna om uniformerna så jag vet inte när jag kommer att kunna göra det. I den bästa av världar kommer jag att göra det under sommaren, men det är så mycket annat som jag har tänkt göra då så oddsen är väl inte så höga för det.

Bilden på de sachsiska tennsoldaterna är nytagen och numera är ljusförhållandena bättre än i slutet av november då jag gjorde fåfänga försök  att ta hyggliga bilder för att illustrera hemsidan. Den kommande veckan ska jag därför förhoppningsvis byta ut alla gamla tennsoldatsbilder på hemsidan med lite bättre foton.

Det här inlägget postades i Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *