Danska kavalleriet har anlänt

Den 24 oktober 1711 beslutande Fredrik IV att den danska armén skulle byta ut sina grå uniformer mot röda. 300 år senare har jag äntligen blivit klar med sidan om det danska kavalleriets uniformer.  Det som återstår av det arbete, som av och till har pågått i drygt två år,  är artilleriet och den norska arméns uniformer. Artilleristerna borde jag ha färdiga nästa vecka men jag vet inte när jag kommer att bli klar med norrmännen.

http://www.tacitus.nu/karoliner/armeer/danmark/kavalleri.htm

Förutom kavallerisidan har jag även justerat färgerna på infanterisidan. Den viktigaste förändringen är att jag har gjort rockarna ljusare så att de blir mer trovärdiga som ”nästan vita”. Dessutom har bilderna på fältslagssidorna uppdaterats med anledning av allt detta. Jag har inte blivit klokare när det gäller huruvida de olika kavalleriregementena hade hunnit få ut sina m/1711-uniformer i tid till slaget vid Gadebusch. Men i och med att jag har avbildat dem med kyller i ljust skinn blir det inte så stor skillnad mellan m/1711 och m/1699.

Det här inlägget postades i Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *