Statusrapport 5 – Datorproblem

Jag har just lämnat in min dator  för lagning så jag kommer att ha dålig tillgång till Internet under helgen. Det blir därför ingen bloggpost på söndag. Men gårdagens inlägg om Prince Augusts nya formar och detta inlägg räcker väl gott och väl.

Arbetet med tennsoldaterna har sedan början av december varit lågintensivt och jag kan inte lova något slutdatum eftersom jag hela tiden tycks skjuta upp det. Men tennsoldatssektionen på hemsidan kommer att uppdateras när allt är klart, dvs. en mindre ommålning av den norska bataljonen till en dansk bataljon och en helt ny dansk bataljon tillhörande det Fynska regementet, plus en handfull nya fristående tennsoldater och andra justeringar på de gamla tennsoldaterna (främst ommålning av de svenska kanonerna).

När detta är klart är det meningen att jag ska ta en längre paus från tenngjutningen. Men de nya formarna är en sådan händelse att jag kanske fortsätter  iallafall. Fast i så fall blir det något mindre projekt under sommaren och inte alls samma skala som jag hållit på med under de två senaste åren.

Det som jag egentligen har lagt ner mest energi på den senaste tiden är sidor om den dansk-norska arméns uniformer. Det är dock ett ganska stort projekt och jag har problem med att litteraturen kommer med motstridiga uppgifter. Förhoppningen är dock att det kommer att bli klart någon gång under våren och att vi då även kommer att få se sidor om uniformerna i slaget vid Gadebusch.

Något som är helt stendött är tyvärr arbetet med att skanna in Karl XII:s brev. Jag har inte gjort någonting sedan sommaren och det lär väl inte hända något mer med det förrän tidigast under sommaren.

Det var allt för den här gången och förhoppningsvis får jag tillbaka min dator på måndagen.

Det här inlägget postades i Statusrapporter. Bokmärk permalänken.

2 svar på Statusrapport 5 – Datorproblem

  1. Micke skriver:

    Tjena.
    Mycket trevlig sida för oss som är intresserade av stormaktstiden och av att gjuta tennsoldater. Har använt mig en del av dina uniformsbeskrivningar samt av fanarken. Hoppas du fortsätter att uppdaterna här, det är intressant att följa.

    /Micke

  2. Örjan Martinsson skriver:

    Trevligt att höra från någon som har haft användning av hemsidan. Bloggen kommer med största sannolikt att uppdateras varje söndag även om jag tar en paus från själva tenngjutningen. Men jag kommer då att fokusera mer på utvecklingen av själva hemsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *