Prince Augusts nya formar och mina nya ryssar/sachsare

Prince Augusts nyhetsbrev som kom i fredags innehöll goda nyheter:

”UPCOMING: New Karoliner moulds are finally being manufactured this
month and due out very soon. Previews will be available next week. I
will be working on videos on making and painting these exciting new
40mm moulds.”

Det ska verkligen bli intressant att se de utlovade pikenerarna och hästgrenadjärerna. Fast Prince Augusts kommunikation kunde ha varit bättre. Bortsett från alla turer som jag har tjatat om tidigare så kan jag notera att någon har frågat om detta i Prince Augusts forum för nästan två veckor sedan och han har fortfarande inte fått något svar.

Ryssar och sachsare

Men nu är det dags att presentera mina senaste tennsoldater, vilka utgör hälften av bilden ovan. Sedan tidigare hade jag en rysk skvadron med röda rockar och blå uppslag. Eftersom jag inte visste hur schabraken och pistolstrumporna skulle se ut valde jag att fylla i med detaljer från ett sachsiskt regemente med samma uniformer. En fördel blev ju också att den ryska skvadronen lätt kunde förvandlas till en sachsisk ifall jag bytte ut fanbäraren.

Fast för att skvadronen skulle föreställa sachsare behövde jag ju en sachsisk fanbärare. Och om jag ändå skulle göra en extra fanbärare kunde jag ju även göra ytterligare ryttare med annorlunda poser. Så jag lät måla pistolskjutare och ryttare som höll i musköter (utan att skjuta). Dessutom lät jag måla en extra pukslagare och ersätta den ursprunglige officeraren med en menig ryttare (som avfyrar en musköt). Officerarna i from Nr. 934 har jag egentligen ingen användning för och i likhet med en kollega får väl denne officer föreställa en general som rider mellan enheterna.

Som ryssar tillhör dessa tennsoldater den Ranenburgska dragonskvadronen i slaget vid Poltava. Som sachsare tillhör de Dünewalds dragonregemente i slaget vid Fraustadt. Och målar jag en dansk fanbärare kan de även föreställa Bülows dragonregemente i slaget vid Helsingborg. Men det kommer dröja innan jag skaffar en sådan. Näst på tur står nämligen danska infanterister från Fyn.

Det här inlägget postades i Prince August, Tennsoldater. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *