Sidan om danska kavalleriet färdig

Danska Livgardet till häst

Då har jag äntligen blivit klar med revideringen av sidan om danska kavalleriets uniformer 1700-1720. Dessutom har jag skrivit en fördjupningssida om danska Livgardet till häst som täcker in dess uniformer under perioden 1661-1731 samt dess historia. Jag kände mig tvungen att skriva en särskild sida om Livgardet eftersom det fanns så mycket spridd information om detta regemente och det gick inte att bli klok på det om jag inte skrev in allt i tabeller. Medan själva uniformsdelen är klar på den sidan lär jag väl fortsätta att uppdatera historiken på den. Just nu är det en ganska skarp kontrast mellan min skildring av kriget år 1700 och den av kriget 1709-1720. Men det var allt jag orkade med för den här omgången.

När jag inledde arbetet med att revidera mina danska sidor så hade jag nog en inställning som liknade Ukrainas inför fjolårets väntade vår/sommar-offensiv. Det visade sig gå mycket långsammare än förväntat och jag inser nu att det kommer att ta lång tid innan allt är färdig.

Det enda som återstår nu innan jag tar ledigt för sommaren är en mindre revidering av sidan om norska arméns uniformer så att alla gamla uniformsikoner blir utbytta med nya.

Nästa etapp om dansk-norska armén får vänta till hösten. Det som är högsta prioritet då är en sida som skildrar de allmänna detaljerna på de danska uniformerna och dess utveckling under perioden 1670-1730. Sedan ska också sidan om dansk-norska arméns organisation slutföras. Förhoppningsvis ska jag även kunna få in en sida om dansk-norska fanor och standar samt en allmän uniformsöversikt om skånska kriget som liknar den om stora nordiska kriget. Men ja, det är ganska mycket som är kvar att göra…

Det här inlägget postades i Statusrapporter, Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *