Svenska uniforms-ikoner uppdaterade

Äldre karolin
Yngre karolin

Då har jag äntligen uppdaterat alla ikoner för svenska uniformer på hemsidan. Bredvid ser ni en del av resultatet. Nämligen en äldre och en yngre variant av Livgardets uniformer. Jag har även utökat översikten över svenska uniformer från 1700 och 1709 samt lagt till text:

(Sidorna har ersatts med ett nytt upplägg, se nästa inlägg)

Detta har varit ett arbete som har tagit mycket lång tid. Faktum är att jag har hållit på med detta ända sedan hösten 2013. Men det blev inte klart förrän nu eftersom jag ville göra klart samtliga mallar för samtliga arméer innan jag bytte ut dem (vilket jag ännu inte har gjort, preussarna saknas). Dessutom har jag också haft viss ambivalens angående vilka poser jag skulle ha och deras utformning (framförallt kavalleriet). Sedan saktade arbetet med hemsidan ned för att till slut upphöra helt och hållet när jag gjorde ett sex år långt uppehåll. Men nu har jag äntligen nått ända fram till målet. Eller rättare sagt det svenska målet för jag har fortfarande sachsarna, danskarna och preussarna kvar.

Jag hoppas bli klar med alla nationer före årets slut, men det kan vara ett väldigt ambitiöst mål eftersom jag känner att jag börjar tröttna på allt detta pyssel. Det är nämligen en stor mängd ikoner som har och ska bytas ut, och när de revideras måste jag även kolla upp alla uppgifter i källorna för att rätta till eventuella misstag (vilket förekommer). Även en del texter har behövts skrivas om. Och till sist måste jag översätta allt och byta ut ikonerna på de engelskspråkiga sidorna (dagens uppdatering berör enbart de svenska sidorna).

Det här inlägget postades i Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

2 svar på Svenska uniforms-ikoner uppdaterade

  1. Anders Reisnert skriver:

    Ännu en fantastisk sida.
    Kort fråga. Om man skall gestalta Prince August karoliner, hur långa är fanstänger respektive kavalleriets standarstänger. Vill minnas att du redovisat uppgifterna för några år sedan men kan inte återfinna dessa. Varje gång jag går in på dina sidor finner jag nya, intressanta uppgifter och fördjupar mig i dessa istället.

  2. Jag tror inte att jag har skrivit om längden på stängerna, utan bara om själva storleken på dukarna: http://www.tacitus.nu/karoliner/fanor/index.htm

    Men en infanteristång kunde variera i längd från 338 till 389 cm, men de tycks ha varit 1,8 gånger längre än duken. Kavalleristången var mellan 216 och 319 cm och dragonstången mellan 283 och 334 cm

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *