Statusrapport 2014

Som vanligt har jag haft mycket att göra den senaste tiden så det har inte blivit så mycket gjort. Men jag kan passa på att berätta exakt vad mina kommande planer går ut på.

Tennsoldatsmåleriet har fått ta en paus eftersom jag vill avsluta arbetet med att översätta hemsidan som har gått oerhört långsamt. Förra sommaren blev jag klar med fältslagssektionen och den här sommaren blev jag klar med armésektionen. Nu under hösten ät jag halvvägs igenom översättningen av sektionen ”fanor och standar” som jag för övrigt skapade för inte så länge sedan. Med dessa tre sektioner kommer jag med största sannolikhet att sätta punkt för översättningsarbetet. De sidor om grenadjärer som hade under rubriken ”allmänt” var jag redan från början tveksam till ifall jag skulle översätta eftersom de innehåller mycket text och handlar om sådant som inte borde vara så svårt för engelskspråkiga att hitta på andra ställen. Men den fjärde sektionen som skulle visa upp mina tennsoldater väljer jag nu också avstå från att översätta. Jag tänker ändå göra om sidorna när mina omålade tennsoldater blir färdiga och det är alldeles för mycket jobb att underhålla dubbla uppsättningar av sidor med föränderligt material. Dessutom skulle jag förmoda att de som är intresserade av bildtexterna till mina tennsoldatsbilder klarar sig gott och väl med Google translate. Med uniformssidorna är det lite annorlunda eftersom jag har valt mina formuleringar noga för att inte lägga till mer information än vad som står i mina källor och i de fallen finns det en risk att Google translate ställer till det.

Lite vid sidan av hemsidan bidrar jag med texter till ett engelskspråkigt magasin som en entusiast för stora nordiska kriget kommer att ge ut. Jag lär väl berätta mer om detta vid ett senare tillfälle, men det är sammanlagt tre artiklar som jag kommer att bidra med. En av dem utgör min sida där jag jämför uppgifterna för den ryska arméns styrka vid Poltava i olika böcker har. De två andra artiklarna beskriver vad som hände med Roos bataljoner vid Poltava samt den svenska arméns organisation under stora nordiska kriget. Dessa kommer att publiceras för första gången i magasinet för att sedan översättas till svenska och läggas upp på min hemsida.

När allt detta är färdigt har jag tänkt att ägna mig åt lite finputs av hemsidan för att sedan börja måla igen. För ett år sedan höll jag på att göra nya uniformsikoner och jag skulle väldigt gärna byta ut mina gamla med dem. Men det är tveksamt ifall det kommer att ske under den närmaste tiden eftersom jag har fortfarande inte gjort sådana för motståndarna och jag vill att alla mallar ska vara klara innan jag börjar massproducera uniformsbilder till hemsidan. Mycket hänger på hur mycket tid jag får över till min hobby och det är tyvärr något som varit en stor bristvara.

Det här inlägget postades i Statusrapporter. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Statusrapport 2014

  1. Henrik Andersson skriver:

    Nu har du inget val längre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *