Statusrapport 3 – på västfronten intet nytt

Det har gått tre månader sedan den senaste statusrapporten så det är väl dags för en nu. När det gäller google har ingen förändring skett. Den här bloggen är helt osynligt för den som söker på google och så vitt jag kan bedöma är det lika illa ställt med alla andra sökmotorer.

Har min blogg på något mystiskt sätt blivit svartlistad av alla sökmotorföretag? Jag har svårt att tänka mig att en blogg om tennsoldater skulle väcka en sådan anstöt att någon har dragit igång en kampanj för att få min blogg spärrad. Eller är det kanske mina sympatier för ett republikanskt statskick som jag har uttryckt på profilsidan som har ställt till det för mig….

Det underliga är att bloggen regelbundet besöks av sökrobotar från Google, Yahoo och MSN samt att sidor som enbart har varit länkade från bloggen syns när man söker på Google. Men själva bloggen är alltså osynlig. Det är inte så att jag fäller några tårar för att min blogg inte är tillräckligt offentlig. Jag är bara väldigt förbryllad och nyfiken på orsaken till detta. Det är kanske hög tid att jag skickar ett mejl till Google  och frågar om den.

Bloggens genomsnittliga antal besökare per dag var i januari och februari drygt 4 stycken.  Från och med mars månad har jag haft ungefär 6-7 besökare per dag. Sökrobotarna är inte inkluderade i den här statistiken. Men med tanke på att hela min hemsida har omkring 1000 dagliga besökare är bloggen  mycket glest besökt. Jag har dock inga planer på att lägga ner bloggen, men det står klart att det är lika bra att inriktningen på bloggen begränsas till tennsoldater och stora nordiska kriget. När jag sedan tar en paus från tenngjutningshobby (förmodligen nästa år) kommer även bloggen att läggas i träda.

Vad gäller uppdateringar på hemsidan har arbetet med att skanna in Karl XII:s brev legat still de senaste två veckarna. Jag ska väl snart fortsätta med att beta av några brev då och då men det står klart att enbart Karl XII:s brev kommer att ta ett år att skanna in med nuvarande takt. Arbetet med att skanna in Lewenhaupts berättelse får därför vänta till följande år.

Slutligen kan jag berätta att jag har precis påbörjat den näst sista etappen av min åtgärdslista över saker som ska korrigeras på mina tennsoldater. Det är denna åtgärdslista som har gjort att jag väntat med att uppdatera tennsoldatssektionen med bildar på alla nya tenssoldater som gjordes under sensommaren och hösten förra året. Det som sker just nu är att hästarna på min stora ryska skvadron målas om samt att alla ryska standar (utom ett) kommer att bytas ut (tillsammans med östgötaskvadronens och livregementet till hästs standar). Den allra sista etappen kommer att äga rum i juli då jag ska ersätta alla mina grenadjärer med felaktiga huvudbonader.

Det här inlägget postades i Statusrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *