Ren Swenska – Karl XII:s inställning till lånord

Våren har slagit igenom med full kraft och jag måste ägna mig åt helt andra uppgifter just nu än min hobby. Men jag kan passa på att publicera ännu en av mina uppsatser. Denna gång en uppsats i svenska som handlar om Karl XII:s ordförråd. I likhet med förra gången har jag inte tagit med fotnoter och litteraturlista (samt abstract) men om någon önskar se dem så kan jag skicka word-filen via mejl. Även bilagorna som utgör halva uppsatsen har utelämnats. Dessa innehåller de undersökta texterna som även finns publicerade på min hemsida i sektionen ”källor & Litteratur. Men till skillnad från hur de ser ut på hemsidan har jag i uppsatsen färglagt lånorden i texterna med olika färgkoder så att de ger ett bra visuellt intryck av hur pass ”ren Swenska” Karl XII skrev.

Det här inlägget postades i Litteratur. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *