Pensionerad lattjolajbanlåda och nytt bilbatteri

SAM_0104

Inför en nyårsafton för länge sedan köpte min pappa en trälåda som innehöll en stor fyrverkeritårta. När fyrverkerierna var avklarade så fanns en praktiskt trälåda kvar som jag sedan under många år har använt till att förvara mina tenngjutningsgrejer. Min egen lilla lattjolajbanlåda. Med tiden växte dock min samling med formar och annan utrustning så det blev besvärligt att hämta saker från lådan när man var tvungen att nästan tömma den för att hitta det man ska ha. Målerigrejerna avknoppades tidigt till en egen träväska som jag hade gjort på träslöjden. Men till slut hade jag alldeles för många formar för att det skulle vara praktiskt att fortsätta förvara dem i lådan (se bilden ovan). Jag åkte därför tidigare i år till Ikea och köpte en hurts som skulle ersätta lattjolajbanlådan. Min gamla låda fick dock ett nytt användningsområde som förvaringslåda för vanliga verktyg såsom skruvmejslar, hammare och borrmaskin med mera.

Idag använde jag den gamla lattjolajbanlådan för första gången som en vanlig verktygslåda. Jag upptäckte nämligen att mitt bilbatteri hade dött och startkablarna kunde inte rädda det. Istället fick jag åka till OK och köpa ett nytt batteri samt ytterligare två vändor till olika järnhandlar för att hitta rätt verktyg för att få loss en mutter med. Klantig som jag var råkade jag dessutom sätta det nya batteriet på bilsätet medan jag letade efter verktyg varpå batteriet välte och hällde ut destillerat vatten i bilen. Så jag fick även köpa batterivatten under en vända till järnhandeln. Det var min söndag det… Nu fungerar dock bilen igen och jag kan nu pricka av dött batteri på listan över bilrelaterade missöden som jag har råkat ut för.

Min nya hurts med tenngjutningsgrejer ser iallafall ut så här (kan jag kalla den för lattjolajbanhurts?):

SAM_0140

I förgrunden ser vi förstås den gamla lådan. Hurtsen består av tre lådor med verktygen i den översta, formarna i 900-serien i den understa och övriga formar i den mellersta. Det är betydligt lättare att komma åt formarna nu. Fast hurtsen är trots hjulen besvärligare att flytta omkring än den gamla lådan som har handtag.

Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *