Underlägg och kommande evenemang

SAM_0108Det har snart gått två månader sedan jag skrev ett blogginlägg som handlade om tennsoldater. Då handlade det om de nya underlägg som jag höll på att göra till mina små bataljoner. Sedan dess har det inte hänt något speciellt i tennsoldatsväg. Jag har dock gjort underlag till ett helt hyllplan med åtta fristående bataljoner och jag kan lika gärna visa hur de ser ut.

Med åtta bataljoner på den begränsade ytan blir det rätt trångt och hade jag inte klippt av hörnen på underläggen så skulle de inte ha fått plats. Ytterligare 12 underlägg finns i ”verkstaden” och väntar på att bli färdiga. Hälften omålade och den andra hälften behöver ett sista lager färg. Gräsfärgen tog dock slut och jag har valt att vänta med att köpa nytt tills det blir dags att återuppta målningen av tennsoldater igen.

Vad gäller det pågående översättningsarbetet så har jag visserligen återupptagit det men det mesta av den fritid som jag trodde att jag hade försvann igen så det går fortsatt långsamt. Det verkar som om översättningen kommer att pågå i flera veckor och jag tror inte de som läser den här bloggen är så värst intresserad av att höra om översättningar av sidor som de redan kan läsa på originalspråket. Så för att inte tråka ut er kommer jag att under de närmaste veckorna att publicera lite blandade saker som jag har i mina gömmor och som kan vara av intresse.

Som en liten trailer för kommande vecka så kan jag nämna att jag  en gång skrev en uppsats i litteraturvetenskap om hur snapphanarna skildras i barn- och ungdomsböcker från och med 1800-talet till idag. Förhoppningsvis är mina slutsatser inte alltför kontroversiella eftersom jag idag har retat upp en av mina trogna läsare i en mejl-växling med min storsvenska historiesyn visavi självständiga bonderepubliker…

Det här inlägget postades i Statusrapporter, Tennsoldater. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *