Arbetet nere på grund av sjukdom

Den här veckan hade jag tänkt ägna åt att översätta mina karoliner-sidor till engelska. Dessvärre har jag förmodligen fått influensa och varit sjuk i en hel vecka. Det värsta är väl över nu men jag är fortfarande inte kry. Jag har därför inte orkat göra så mycket på den engelskspråkiga versionen av hemsidan utöver ändra på designen så att den kan husera en helt ny del. Jag har valt att kalla den ”Great Northern War”, inte så fantasifullt men man fattar ju vad det handlar om (om man kan 1700-talets historia).

Faran med mer originella namn är ju att de kan missförstås. När jag för länge sedan bytte namn på min hemsida från ”Svensk historia” till ”Tacitus.nu” efter den berömde romerske historikern anade jag inte att var och varannan person skulle ha besvär med att uttala det. En hel del vill säga ”Takitus” istället för ”Tasitus”. Båda varianterna är visserligen korrekta (klassiskt latin respektive medeltidslatin), men s-uttalet är det helt dominerande bland fackmännen. Ett värre misstag är att läsa det som ”taktikus” som förvånansvärt många gör.

Nåväl, förhoppningsvis är jag kryare imorgon så att jag kan påbörja översättningen. Exakt hur länge översättningen kommer att pågå vet jag inte. Allt ska dock inte översättas och tanken är att ha fyra underavdelninger (armies, battles, gallery och resources). När detta sedan är klart ska jag måla två omgångar tennsoldater.  Därefter ska jag uppdatera tennsoldatsgalleriet vilket jag har avvaktat med för att slippa det merarbete som annars skulle bli aktuellt vid ett senare tillfälle om jag inte väntade in de nya tennsoldaterna.

Det här inlägget postades i Statusrapporter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *