Kalmar läns karoliner

I förra veckan visade jag en bild på en minibataljon av livgardet som jag gjorde i höstas. I samma veva gjorde jag också en minibatajon från Kalmar regemente. Som framgår av bilden ovan stod kalmarbataljonen och livgardesbataljonerna bredvid varandra under slaget vid Poltava.

Nedan en närbild på regementet som hade en av de snyggaste fanorna i den karolinska armén.

Jag har tidigare nämnt att kamerablixten bleker den blå färg som mina karoliner har. Detta är även fallet här, men denna gång ledde det till en oväntad förbättring. Kalmar regementes hattar hade nämligen blåvit-randiga galoner men när jag målade sådana på mina tennsoldater resulterade det i att den mörkblå färgen blev svår att skilja från hattens svarta färg. På fotot syns de dock  tydligt.

En annan grej, som avslöjar att de målades före julen, är att Kalmarbataljonens grenadjärer har grenadjärmössor. Jag insåg under julen att sådana mössor var väldigt ovanliga i den karolinska armén och jag kommer därför att bli tvungen att ersätta dessa Kalmaritiska grenadjärer (samt flera andra) med vanliga musketerare någon gång under sommaren.

This entry was posted in Tennsoldater. Bookmark the permalink.