Kunglig Majestäts livgarde till fot – del 2

 

Den ommålade livgardesbataljonen

Den 21 mars lade jag till en sida om livgardet på hemsidan.  Arbetet var dock bara halvfärdigt eftersom avsnitt om gardet fanor och uniformer saknades. Dessa har nu kompletterats. Samtidigt har jag även illustrerat de två sidorna om Livgardet med bilder på mina ommålade tennsoldater.

Det var redan i höstas som jag målade om mina livgardister från 90-talet. De förändringar som har gjorts är att fanorna har bytts ut, pikarna har gjorts längre, hattarna har fått galoner i guld-silver-ljusblått istället för de tidigare vita och istället för gula byxor och västar har de nu blå byxor och skinnvästar som sig bör.

Jag har fortfarande inte bytt ut bilderna i tennsoldatssektionen eftersom jag väntar tills allting på min åtgärdslista för tennsoldaterna har blivit åtgärdat innan jag uppdaterar bilderna.

Tills vidare får ni bara se bilder på mina nya tennsoldater på bloggen. Som till exempel denna skjutande minibataljon (återigen livgardister):

Livgardister som skjuter mot ryssarna i slaget vid Poltava

Och denna närbild på en av livgardets trumslagare:

Trumslagare med galoner i guld-silver-silke

Tyvärr reflekteras ljuset från kamerablixten när det träffar guld- och silverfärg  så det blir svårt att få en bra uppfattning av hur de nya trefärgade galonerna ser ut.

Slutligen kan jag meddela att jag har skannat in Ernst Carlsons 46 sidor långa inledning till Karl XII:S egenhändiga bref. Han hade verkligen inga höga tankar om Karl XII!

This entry was posted in Tennsoldater, Uppdateringar på hemsidan. Bookmark the permalink.