Älvsborgare på nytt underlag

SAM_0100Dagen före julafton har jag ägnat åt en speciell form av julpyssel. När jag proppar min bokhylla full med små karolinska bataljoner insåg jag att det är ganska besvärlig att placera hundratals individuella tennsoldaterna så att bataljonerna har jämna avstånd från varandra. För att lösa detta problem har jag sågat upp en masonitskiva i flera små bitar som jag kommer att använda som underlag till mina bataljoner. Idag blev det första underlägget klart och jag tilldelade det till min Älvsborgsbataljon som jag nyligen har förändrat till en anfallande bataljon.

SAM_0101

Med underlägget är det nu mycket lättare att flytta bataljonerna. Ju fler bataljoner som får sådana underlägg desto lättare kommer det sedan att vara plocka ut mina tennsoldater från bokhyllan och arrangera dem i scenerier som jag kan fota till min hemsidan.

Notera att jag inte har limmat fast tennsoldaterna på dessa underlägg utan jag vill även i fortsättningen ha kvar friheten att kunna ställa upp mina tennsoldater på flera olika sätt. Eftersom det är metallfigurer står de ändå rätt stadigt så behovet att limma fast dem är inte så stort.

SAM_0102

Hörnen på underläggen har jag kapat eftersom dessa är i vägen när man ska flytta runt bataljonerna i bokhyllan. Dessutom tycker jag att de blir snyggare utan vassa hörn. Fast på just den här bilden syns dock ett fult hörn som jag borde ha slipat jämnare än vad jag gjorde.

Som avslutning kan jag uppmärksamma er på trumslagarna vars trummor jag målade om tidigare i år. Förut hade jag målat alla trummor blå med gula ”uppslag” men det brukliga i den karolinska armén var att trummorna hade samma utseende som fanor. I Älvsborgs fall innebär det att trummorna ska ha getingränder. Egentligen ska det även ha Älvsborgs vapen (Göteborgs vapen fast med lejonet vänt åt andra hållet) på trumman, men jag är inte en tillräckligt bra målare för att försöka mig på något sådant.

 

Det här inlägget postades i Tennsoldater. Bokmärk permalänken.

3 svar på Älvsborgare på nytt underlag

 1. Christopher skriver:

  Se där, det var ju en praktisk lösning. Å bra blev det också! 🙂
  God jul och gott nytt år på dig Örjan!

 2. Lars Brändström skriver:

  Hej Örjan.

  Vill bara hälsa och säga att du har en fantastiskt informativ blogg. Mycket välgjord och sprängfylld med intressant imformation. Jag har haft nöjet att återvända till den många gånger i min hobby, skulpterar och målar figurer i 54 mm, och nästan alltid fått svar på mina funderingar.
  tack för ett bra jobb

  MVH Lars

 3. Henrik Andersson skriver:

  Du har gröna fingrar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *