Kriget i Skåne – del 3 (sista!)

Ja, då var jag äntligen klar med projektet att skanna in Arthur Stilles bok. Det tog längre tid än vad jag hade räknat med och jag är just nu inte så pigg på att skanna in några fler böcker inom den närmaste tiden. Det var annars min tanke att även bland annat skanna in Karl XII:s egenhändiga brev och Lewenhaupts berättelse. Men var och en av dessa kommer att ta längre tid att skanna in än ”Kriget i Skåne” och jag är redan nu väldigt trött på att skanna och korrekturläsa.

Förmodligen kommer jag dock att i nästa vecka ändå lägga upp ett av Karl XII:s egenhändiga brev och en av de ”relationer” som bifogades Lewenhaupts berättelse. Sedan är det min förhoppning att då och då lägga till fler texter från dessa verk tills de blir kompletta. Någon tidsplan för när allt detta kommer att bli klart har jag emellertid inte och jag tror inte att det kommer att ske under detta år.

Men nog om kommande projekt, här har ni den fullständiga digitala utgåvan av ”Kriget i Skåne 1709-1710 (som från och med i dag är länkad från hemsidan):

Förord

 1. Danska krigsförberedelser
 2. Svenska krigsförberedelser
 3. Landstigningen. Den danska hären under fälttågets första veckor
 4. Förhållandena på den svenska sidan under fälttågets första veckor
 5. Den danska frammarschen och fälttåget i östra Skåne och Blekinge
 6. Den nya svenska härens uppsättande och frammarsch
 7. Försöket till bondeuppbåd
 8. Februarifälttåget
 9. Slaget vid Helsingborg
 10. Skånes utrymmande
 11. Bilagor
Det här inlägget postades i Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *