Arbete på hemsidan

Den  här veckan har jag ägnat åt underhåll och översättning av hemsidan. Med anledningen av de föregående veckornas diskussion om de baltiska bataljonerna har jag gjort om min lista över den svenska arméns förband. Utöver tillägget av de ”extra” bataljonerna har jag även reducerat antalet kategorier och flyttat baltiska förband som fanns i de värvade kategorierna trots att de inte var värvade. Jag har dessutom lagt till Wrangels kombinerade regemente i listan. Det fanns inte med i Nordensvan & Höglunds förteckningar men jag upptäckte det i samband med att jag gjorde sidorna om slaget vid Stresow. Det hade bildats 1713 av indelta soldater som Stenbock hade lämnat kvar i Wismar eftersom han inte ville ta med sig de sårade efter slaget vid Gadebusch i tåget mot Tönningen. Detta regemente kom sedan att delta försvaret av Stralsund 1715 och gick under när den fästningen föll. Jag funderade även på att inkludera mindre garnisonskompanier som de i Arensburg på Ösel och i Kajana i Finland. Men jag avvaktar med det tills vidare. Och hur det än går med den saken så lär jag i framtiden komma att göra ytterligare revideringar av listan när jag får tillfälle att granska fler truppkategorier.

Sedan är översättningsarbetet med den engelska versionen snart klart. Det har gått i snigelfart och vid ett tillfälle har det rent av gått bakåt då jag av misstag råkade radera översatt material. Men nu är delen om Colours and Standards klar och sedan tidigare har jag färdigställt delarna om Armies och Battles and Sieges. Därmed är alla delar som jag har tänkt översätta klara (gallery-sektionen med tennsoldaterna tänker jag inte längre inkludera). Vad som återstår är lite finputs och presentationssidor som länkar ihop alla delar av det engelskspråkiga Tacitus.nu. Det kommer jag att göra den kommande veckan och därefter är det snipp snapp snut och jag kan då fokusera på annat som legat ogjort alltför länge.

Det här inlägget postades i Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *