Tennsoldatssektionen uppdaterad

Nu är jag äntligen klar men den sedan lång tid tillbaka utlovade uppdateringen av min tennsoldatssektion. Alla tennsoldater som jag har gjort det senaste året går nu att beskåda på hemsidan tillsammans med alla gamla tennsoldatsformationer som blivit ommålade och/eller ommöblerade.

Det tog längre tid än väntat att göra allt, men jag hann precis bli klar medan det fortfarande är söndag. Jag orkar emellertid inte skriva några utförliga kommentarer om vad jag har gjort, utan  ni får själva botanisera er bland de nya sidorna:

http://www.tacitus.nu/karoliner/tenngjutning/

Det här inlägget postades i Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

3 svar på Tennsoldatssektionen uppdaterad

 1. Jean Claesson skriver:

  Hej!
  Slog tydligen in redan öppnade dörrar. Ser att dina småländska ryttare redan har de gula schabraken.
  Hälsningar
  Jean Claesson

 2. Örjan Martinsson skriver:

  Nja, du hade redan skrivit om schabraken i min gästbok i november och då hade jag ännu inte gjort den småländska skvadronen. Då hade jag inte reflekterat över att det inte angavs på bilden att schabraket tillhörde en underofficer. Fast jag skulle nog i vilket fall som helst ha följt textens beskrivning.

  Däremot nämnde du i kommentaren på sidan Om tennsoldaterna att de meniga hade en centimeterbred svart kant på schabraken och den detaljen saknas på mina tennsoldater.

 3. Jean Claesson skriver:

  Hej igen!
  Kanske lite tjatigt men den svarta kanten på smålänningarnas schabrak var en kantskoning av läder. Inte särskilt viktigt men roligt att veta.
  Hälsningar
  Jean C.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *