Arbete med kavalleribild pågår

Ryttare2Mina infanteribilder från förra veckan var uppskattade så jag satte genast igång med att göra en motsvarande bild på kavalleriet. Detta arbete är dock långt ifrån färdigt. Bilden ni ser bredvid är en av förlagorna som jag arbetar med. Det är egentligen Göte Göranssons illustration av Viborgs kavalleri från 1675, men jag gav den Bohusläns färger för att göra Henrik Andersson nöjd (han hade ju önskat en sådan bild i en kommentar till förra veckans inlägg!).

Till skillnad från infanteribilden så har jag inte hittat någon färdig illustration med just den pose som jag önskar mig. Därför kommer jag att försöka mig på att skapa ett ”Frankensteins monster” genom sammanfoga element från flera olika förlagor samt pröva min egen förmåga att rita. Det sistnämnda är något riskabelt då jag är sämre på teckning än de flesta lågstadiebarn. Utan tillgång till bildprogram skulle jag vara helt hjälplös!

Det här inlägget postades i Uppdateringar på hemsidan. Bokmärk permalänken.

1 svar på Arbete med kavalleribild pågår

  1. Henrik Andersson skriver:

    Vad glad jag blir!
    Tackar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *